Manja Zupančič Simonič


“Dobrodošli na moji spletni strani. Sem mamica, žena, prijateljica, športnica, učiteljica telovadbe za predšolske otroke, kondicijski trener za otroke in odrasle, strokovnjak za športno prehrano ter zagovornik zdravega z naravo povezanega življenja. Vesela sem, da prebirate mojo spletno stran, ter upam, da boste na njej našli kaj, kar vam bo pomagalo do vašega boljšega zdravja in počutja.”


Moji začetki v športu


Zelo hitro sem začutila, da moje telo vsebuje raznolike gibalne sposobnosti. Koordinacija, občutek za gibanje, razdalje, čas, hitro dojemanje položajev, premikov, udarcev so pripomogli k temu, da sem se v športu vedno izvrstno počutila. Preizkusila sem veliko in že v osnovni šoli veliko tekmovala. Postati športnica šole za obdobje 8 let je bila lepa nagrada in potrditev.

V tem času sem tudi že pridno vihtela teniški lopar, ki je postal in ostal moj prijatelj dobri dve desetletji. S svojo sestro dvojčico, sva v finalih državnih turnirjev članske kategorije, borili trde boje. Psihološko so bili to eni mojih najtežjih dvobojev. V letu 1994 sem bila na vrhu članske lestvice in osvojila državni masters. Seveda sem se poskusila tudi na mednarodnih turnirjih in dosegala dobre rezultate, a sem žal v času, ko je bilo potrebno treninge še nadgraditi, doživela svoj prvi hladen tuš življenja. Klub v katerem sva  trenirali, nama je žal obrnil hrbet in s tem sva izgubili potrebne pogoje za uspešno napredovanje. Ena od možnosti bi bil odhod na študij v ameriko, a žal finančno najini starši tega niso zmogli.

Moja teniška pot me je ponesla v Avstrijo, ker sem 18 let igrala za klub in tam spoznala čudovite ljudi, ki jih imam še danes zelo rada. Svojo pot sem pri njih zaključila, ko sem pri 33 letih rodila svojega drugega otroka in kot mamica dveh zakladov, obračala čisto posebne liste svojega življenja. Biti mama je nekaj, kar se ne more primerjati z nobenim drugim dosežkom življenja.

Zakaj prehrambeni svetovalec in predavatelj?


Vedeti kaj je prava prehrana za športnika, rekreativca ali pa preprosto človeka, je bil moj nov izziv. V svoji špotni karieri mi je zagotovo manjkala oseba, ki bi mi lahko svetovala tudi na tem zelo pomembnem področju. Maja 2017, po 6 mesečnem izobraževanju, sem uspešno opravila izpit na ameriški inštituciji International Sports Sciences Association (ISSA) in si pridobila nova znanja ter naziv CERTIFICATED SPECIALIST IN FITNESS NUTRITION.

Svoje znanje dnevno izpopolnjujem. Želja po znanju je velika, zato za izobraževanja namenjam veliko časa. Vesela sem, da stopam po poti, kjer lahko pomagam sebi in drugim.

Želite, da v vašemu podjetju, društvu, šoli izvedem predavanje? Moja predavanja so zraven znanja polna pozitvne energije in motivacije. Če se le odločimo, je naše življenje lahko čudovito.

Začetki moje trenerske poti


Svoje izkušnje s poučevanjem športnih dejavnosti, sem 2001 začela nabirati kot vaditeljica v športnem centru borilnih veščin. Bianca me je vzela v svoj demo team in mi omogočila, da sem se klesala tako v vodenju vadbe, kakor v tekmovanju.

Kot diplomirani inženirki gradbeništva in projektantki v projektivnem biroju, ter mamici mi je časa za vadenje, učenje in izpopolnjevanje v športu primanjkovalo. Veliko sem ponovno trenirala zase leta 2007 in na Portugalskem postala svetovna prvakinja v aerokikboksingu. Zame še ena velika zmaga na moji učni poti življenja, saj je bila pot trnova in polna novih izkušenj za pridobivanje “debelejše” kože.

Projektiranje je sedeče delo. Učenje v letu 2013 in pridobitev naziva odgovornega projektanta je bilo sedeče delo. Moje telo je bilo nesrečno. Ne vem, kako bi se nadaljevalo, a me je življenje v letu 2014 poneslo novim zgodbam naproti. Julija 2014 sem ostala brez službe. Še en hladen tuš življenja. Na dan odpovedi sem razmišljala samo, kako bomo plačali vse stroške in kredit.  Skočila sem v akcijo in za 10 mesecev ustavila kredit za hišo, ter začela svojo novo pot. Točno sem vedela, kaj želim početi. Živeti želim s športom.

Januarja 2015 sem na Fakulteti za šport pridobila naziv Strokovni delavec za temeljno športno vzgojo za otroke od 0 do 6 let. Želela sem začeti pri najmlajših, spoznavati delo z njimi. V iztem letu sem ustanovila svoje športno društvo Optimum Sport in pričela  vadbo z otroki. Želela sem dodatnega znanja in dela tudi z odraslimi. Ponovno sem se napotila na fakulteto za šport v LJ in si po napornem izobraževanju konec leta 2015, pridobila naziv KONDICIJSKI TRENER.

S februarjem 2018, sem pričela delovati kot kondicijski trener ženskega rokometnega kluba Branik, a so žal finančne težava kluba botrovale k temu, da nismo upeli več sodelovati. Mogoče, še kdaj najdemo skupno pot.

V norem letu 2020 sem opravila izobraževanje in postala certificiran učitelj Gravity Yoge.  Moja želja je bila, svoje vadbe dopolniti z vado, ki se bo ciljno posvetila vadbi mobilnosti in gibljivosti naši teles. Sedeče delo, prisilna drža na delovnem mestu, način življenja in še veliko različnih dejavnikov, lahko naše telo privedejo v slabšo mobilnost in gibljivost. To občutimo kot zategnjenost v bokih, hrbtenici, zadnjici, ramenih, mišicah … Vse to lahko s konstantno vadbo Gravity joge zelo izboljšamo.

Kot ženski mi je bila dana dobra intuicija. Od julija 2014 je v popolnem delovanju. Delam na svojem notranjem ravnovesju ter se izobražujem, da lahko pomagam tudi vam. Moje telo je sedaj fit kakor pred 15. leti. Vedenje o zdravi hrani in umirjanju uma pa poskrbi, da je fit tudi moje počutje.

Z veseljem bom vaš osebni trener, na vaši poti do zdravega življenja ali želji po športnih dosežkih.

Manja Zupančič Simonič
Kondicijski trener (fakulteta za šport Ljubljana), osebni trener
Certificiran svetovalec za športno prehrano (ISSA), predavatelj
Certificiran učitelj Gravity Yoge (YACEP)


 

0+
let izkušenj v športu
0
ur izobraževanja za zdravo življenje
0
udeležb na izobraževanjih in konferencah
0
podjetnih dni v življenju


Moje stranke – ljudje so si različni, ampak ena stvar združuje vse –
aktiven odnos do pozitivnega življenja.

Kaj pravijo vadeči?

Diplome in certifikati

Priporočila

Gostja v oddajah

Meni