SKUPINSKA VADBA

OPTIMAX VADBA


JE OPTIMALNA VADBA ZA VAŠE DOBRO POČUTJE IN ZDRAVO TELO. Ko govorimo o zdravem načinu življenja, poleg zdrave prehrane veliko poudarjamo tudi gibanje. Včasih so ljudje fizično delali od jutra do večera, zato ni nihče niti omenil kakršnekoli rekreacije. Danes pa večino dneva presedimo, zato je za ohranjanje zdravja zelo pomembno tudi vsakodnevno gibanje. Nekateri posamezniki, ki pa bi radi naredili še več, npr. izoblikovali svoje telo, povečali mišično maso, se rešili nekaj procentov telesne maščobe, pa potrebujejo učinkovit način telesne vadbe, ki bo vse to omogočala. Eden od zelo učinkovitih načinov za to, je prav visoko intenzivni intervalni trening VIIT (ang. High Intensity Interval Training, HIIT) ter METABOLIČNI trenig.

Visoko intenzivni intervalni trening velja za enega najboljših treningov za hitro izgubo odvečne telesne maščobe in oblikovanje postave, predvsem zato, ker povečuje porabo odvečnih maščob v mirovanju. Gre za način vadbe, kjer kombiniramo intervale vadbe z visoko intenzivnostjo ter intervale zmernega počitka.

Tudi raziskave govorijo v prid visoko intenzivnemu intervalnemu treningu. Tak trening prinaša tudi koristi v zdravju, ne le pri izboljšani kondicijski pripravljenosti. Visoko intenzivni intervalni trening povzroča izjemno veliko izločanje človeškega rastnega hormona HGH. To je hormon, ki zavira staranje. Zdravniki ga imenujejo tudi vrelec mladosti, vendar pa začne njegova raven v telesu po 21. letu starosti postopno upadati. Visoko intenzivni intervalni trening ne vpliva le na znatno zmanjšanje maščobe v predelu trebuha, ki leži pod plastjo kože (subkotana maščoba), pač pa tudi na zmanjšanje maščobnih oblog v notranjosti trebušne votline, kjer obdajajo organe (visceralna maščoba). Ta maščoba je izjemo nevarna za zdravje, saj v veliki meri povzroča vnetja v organih, visok krvni tlak ter povišan LDL (slab) holesterol. Visoko intenzivni intervalni trening vpliva tudi na povečanje mišične mase, kondicijo, večjo moč in hitrost pri aerobnih aktivnostih (tek, kolesarjenje).

Pri Metaboličnem načinu treninga, se poveča Metabolit ali presnovek, ki je produkt pri procesu celične presnove. Ta se zgodi med telesno aktivnostjo, pri kateri vzdržujemo visok srčni utrip s kratkimi premori.  S takšno vadbo uravnavamo delovanje naših hormonov, ki igrajo pomebno vlogo pri uravnavajo naše presnove oziroma nalaganja in kurjenja maščob. Seveda ti vplivajo tudi na naša čustvena nihanja, obvladovane lahkote, ter nivo energijskega stanja telesa. Sam način treninga, tako povzroči veliko večjo skupno porabo energije (kalorij). To pomeni, da telo porablja kalorije med in po vadbi, ter med spanjem in regeneracijo tudi do 48 ur po vadbi.

Optimax vadba je optimalna vadba za vaše dobro počutje in zdravo telo, saj sebuje VIIT / METABOLIČNO vadbo s pomočjo treh najpomembnejših “rekvizitov” – kettrebelom (utežjo), TRX  trakovi (Total body Resistance eXercise.) ter vašo lastno težo. Vadbo pa vedno zaključujemo z elementi joge, da poskrbimo za naše raztezanje in nikakor ne pozabimo na sproščanje z dihanjem.

Za doseganje željenih rezultatov, je skupaj z treningom potrebno poskrbeti pravtako za ustrezno uravnoteženo prehrano. Vadba vsebuje vsega 45 min intenzivne vadbe in je za željene rezulate priporočena vsaj 2 -3 tedensko. Trening je namenjen vsem ženskam in moškim vseh starosti. V vsakem primeru pa  je zelo pomembno z visoko intenzivnim intervalnim treningom pričeti postopoma in ga nadgrajevati, dokler smo zmožni opraviti celoten trening.

OPTIMUM CYCLING VADBA 


Vadbene ure na kolesih v telovadnici so prav tako zahtevne in navdušujoče. Prednosti vključujejo izgubo teže, izboljšano moč in vzdržljivost. Da lahko to dosežete, načrtujte vsaj 2 -3 ure vadbe na teden. Rezultate boste lahko videli kamalu, vendar boste morali ohraniti vadbo, da boste ohranili rezultate. Vadba bo sestavljena z 30 min intervalnega kolesarjenja po posebnem programu, ter 30 min vadbe za zgornji del telesa in jedro (stabilizatorji, trebušnjaki). Uporabili bomo način Optimax vadbe brez vaj za spodnje okončine, saj bodo te dejavne že na kolesu.

Vadba koristi srčno-žilnemu sistemu
Kolesarjenje v telovadnici, je lahko tudi čudovit način za izboljšanje zdravja srca in ožilja. Idealen je za ljudi, ki želijo kardio vadbo, ne da bi preveč obremenjevali svoje sklepe.

Izgorevanje kalorij
Vdaba na kolesih je odličen način za kurjenje kalorij. Glede na težavnost in trajanje vadbe lahko v 60 min porabite od 400 do 600 kalorij. Rezultati bodo boljši če boste vadili 3 x na teden.

Katere mišice se uporabljajo pri vadbi na kolesu?
Vadba na kolesu vsebuje vadbo za celotno telo in deluje v vseh glavnih mišičnih skupinah. Tukaj je 7 področij, ki jih delate, in kako jih uporabljate med kolesarjenjem.

 

GRAVITY JOGA 


Na urah vadbe Gravity joge, se bomo ciljno posvetili vadbi mobilnosti in gibljivosti naši teles. Sedeče delo, prisilna drža na delovnem mestu, način življenja in še veliko različnih dejavnikov, lahko naše telo privedejo v slabšo mobilnost in gibljivost. To občutimo kot zategnjenost v bokih, hrbtenici, zadnjici, ramenih, mišicah … Vse to lahko s konstantno vadbo Gravity joge zelo izboljšamo.

GIBLJIVOST lahko opredelimo kot motorično sposobnost raztezanja posamezne mišice: koliko se ta lahko v statičnem položaju raztegne. Bolj kot smo gibčni, bolj je mišica raztegljiva. Če se mišice ne raztegnejo dovolj, lahko to vodi do bolečin (bolečine v hrbtenici, mečih, stegnih …) ter občutka zategnjenosti telesa, kar močno vpliva na naše splošno počutje.

MOBILNOST je dinamična sposobnost in se nanaša na kontrolo gibanja posameznih delov telesa. Dobra mobilnost pomeni, da se lahko gibljete brez kakršnih koli omejitev ter večjega napora. Pri tem je zelo pomembna gibljivost sklepov. Bolj kot ste mobilni večji obseg gibanja lahko naredite v sklepu, predno ga omejijo kite, mišice in vezi.

Našemu telesu, bom s ciljno usmerjenimi vajami povrnili mobilnost, ter gibljivost. To boste občutili kot pomlajanje vašega telesa, ki bo lahkotneje gibalo skozi dan.

 

null
null

CYCLING vadba / Jedro

Uporabite svoje jedro za stabilizacijo telesa v celotni uri vadbe, kar pomaga doseči splošno ravnovesje, še posebej, ko stojite.
null
null

Zgornji del telesa

Z zgornjim delom telesa se podpirate na kolesu. Za dodatno jačanje bom poskrbeli v drugih 30 min vadbe.
null
null

Hrbet

Med vadbo imejte močno, stabilno hrbtenico, kar bo pripomoglo k krepitvi in ​​tonusu hrbtnih mišic.
null
null

Gluteusi

Čutite, kako gluteusi delujejo z vsakim potiskom, še posebej, ko vstanete s sedeža, naredite naklon ali povečate upor.
null
null

Qvadricepsi

Vaš kvadriceps bodo glavne mišice, ki jih uporabljate pri pedaliranju in vzpenjanju po hribih, kar bo vodilo do močnih, napetih nog.
null
null

Hamstrings

Kolesarjenje pomaga okrepiti in zrahljati stegnenice, ki z vsakim ciklom stopalko dvignejo in stabilizirajo vaše sklepe.
null
null

Spodnji del nog in mišice meč

Meča močno delajo z vsakim zagonom, kar pomaga zaščititi gležnje in stopala med kolesarjenjem in med vsakodnevnimi aktivnostmi.